Första jobbaredagen - bartender edition

 Okej, nu är klockan ca halv fem och jag är nyss hemkommen ifrån puben... Känner att det kommer ta ett tag att varva ned. 
 
Idag fick jag i alla fall prova på att vara bartender - något man liksom inte gör första gången. Men vi var en man kort - han var fast på öland - och det kom sjukt mycket folk. Så jag fick stå i baren och servera mestadels akwa (en shot med redbull och en grön, absintliknande sak). Det är sjukt svårt att stå i bar. Pressen... lallala pressen. Har ni någon aning om hur svårt det är att servera öl utan att den skummar sig? Den ska tydligen inte skumma sig, det sjunker liksom inte ned som normala kolsyredrycker, utan man måste vinkla den i nästan 90 grader och tappa av så fort man kan - känns sjukt onaturligt. Dessutom får man så sjukligt ont i ben och rygg av att stå non - stop i ca 6 timmar :P
 
Kvällen gick delvis asbra och delvis asdåligt. När man står bakom baren känner man sig faktiskt lite full själv... Det händer så mycket och du måste ha i åtanke vad kunden beställde, hur man gör den drinken, hur mycket den kostar, att man tog betalt, att man slog in på maskinen vad man tagit betalt, slagit in det rätt och helst också var nästa kund står och vad den vill ha. Utmattande. 
 
Jag jobbade bara med killar - sjukt rutinerade killar på det. Lite asskrämmande. Ingen att hysteriskt skrattgråta "vad tusan gör jag här?!" med. Kvällen avslutades i alla fall med att sitta i den (tillfälligt stängda) källaren och snacka. Jag hade i princip den tråkigaste personligheten du någonsin sätt (borde bara hållit tyst) men fick iaf höra lite roligt skvaller om KAROLIN :)
 
 
 
Nu ska jag slå på ett stycke sitcom och varva ned, sen blir det sängen ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0