Så sjukt mycket som är igång just nu... :O

Igår var vi på IKEA, vilket visar sig vara mindre kul när man inte kan köpa möbler och använda dem... Vi gick i princip bara runt... Idag åkte jag med till jobbet (där jag sitter nu) för att jobba lite. Sen har jag anmält adressändring, ansökt om ett Ica kort och ringt kalmarhem, vilket var cirka 100% läskigt... Min lägenhet är 100 % läskig. Jag har nämligen inget kök, utan delar det. När vi pratade med människan från kalmarhem hörde vi honom säga att de flesta inte delar kök med fler än 2 pers. Jag delar med 10. 10!!!! Hjälp mig... Jag bor i princip i korridor, förutom att jag har eget badrum och plats för en soffa. 
 
Dessutom var vi inne på ratsit, medelåldern i mitt hus är 22, men många är både 26 och 27... Det finns till och med en kvinna som är 33! Så jag är allmänt livrädd... Hur fan ser ett kök för 10 ut? Man lär ju behöva diska hela tiden... Åh, gud. Fast med 10 pers kanske man har en diskmaskin? ... Troligtvis inte. 
 
Snart ditchar vi iaf jobbet för etuna, där jag ska pierca om min näsa är det tänkt, eftersom jag har SUPERLÄKHUDEN som tog två dagar att få ett hål att sluta finnas. (don't think dirty now)

Allting som hänt - och det är en del 3

Detta är grymt mycket text. För att summera så är det dramat som pågick i ca 5 minuter när jag skaffade min lägenhet. Jag skrev det för att komma ihåg, så om ni inte är uttråkade kan ni skippa ;) xD
 
Så, vi bestämde oss för att åka över till Borgholm, där vi åt turistdyr lunch och spelade lite minigolf :) Det var grymt varmt, och Öland är faktiskt lite som ett annat land. Jag fick Kanarie öarna - känslor x) Väldigt mysigt iaf. Under hela tiden satt jag och funderade över hur pass hemlös jag skulle bli.... Att inte ha lägenhet när man ska flytta 5 h hemifrån är helt klart lite ångestgivande x) 
 
Sn åkte vi iaf hem till hotellet, klockan var typ halv fem... Och satt och väntade på att klockan skulle bli sex. Grejen med att försöka få en lägenhet på portalen är att man måste logga in typ halv sex, och sen sitta och  uppdatera sidan med jämna mellanrum, för att inte bli utkickad. Så man sitter med fingret över "sök bostad" knappen, och precis när klockan slåt över klickar man. Pappa satt brevid, och när hon hade varit 17:59 i kanske 45 sekunder sa han "KLICKA" och så gjorde jag det, och sidan (efter att ha laddat i kanske 20 sekunder) slog om till "det finns tyvärr inga lägenheter" så jag dampade på pappa medans jag klickade "sök lägenhet" och gick in på sida 2 (eftersom alla söker lägenheterna på sida 1) utan att ha någon som helst koll på mer än att lägenheten skulle vara över 20 kv (för charlies skull) klickade jag på första bästa. Anmäl intresse, vänta i 12 sekunder och sedan... Fick jag inte lägenheten. Så, lite halvdamp på pappa och en stark övertygelse om att det var kört för idag, men att jag ju ändå kan testa att söka igen. Gör det, internet går fortfarande långsamt eftersom dryga 500 människor är inne på samma sida samtidigt (eventuellt mer, jag har faktiskt ingen aning) Medans det laddar bestämmer jag mig för att det är troligast att de som söker de lägenheterna som finns kvar går på den lägenheten som står högst upp, så jag borde alltså ta lägenheten som står längst ned (provided att den har mer än 20 kv). Kommer in på sidan igen, det är kanske 5 lägenheter kvar allt som allt, går längst ned på sidan och klickar "detaljer". Adrenalin och hopplöshet på samma gång, klicka på "anmäl intresse": sidan buffrar. Väldigt länge. Jag funderar på om det är ett bra tecken; den har inte buffrat så länge för att säga nej. Sen hamnar jag på mina bokningar. Förvirring, för jag hade väntat mig att den skulle säga något i stil med "grattis! Du har nu bokat lägenhet x på bladiblagatan". 
 
Men det gjorde det inte, jag var inne på mina bokningar, förvirrad och inte helt klar på om 1: an som stod på "Mina bokningar" var den första ettan jag sökt på men inte fick. Så jag gick in på länken där det stod "Ståthållarevägen 44C" och det visar sig att jag har fått den! Imorrn tänkte jag att jag skulle visa fina bilder över Kalmar, Öland och grejer jag tänkte möblera mitt rum med... 
 
Det här var inte alls världens längsta inlägg om en grej som ni faktiskt inte bryr er så mycket om xD

Allting som hänt - och det är en del 2

Så, efter att ha somnat på en grymt låg säng skulle vi upp tidigt och in till Linné. Denna gången tog vi bilen. Vi gick in på biblioteket och blev mötta av en tjej som hälsade mig välkommen och gav mig en påse, sen fick jag prata med en väldigt nervös representant för lärare - vilket inte gav så mycket. Kalmarhem (bostadsbolaget) hade inte kommit än, så vi bestämde oss för att gå till Storken, där jag kommer att ha mina lektioner.

Och dit kom vi först. Vi fick först prata med en annan (denna gången vuxen) representant, som berättade att jag är en av 5 (!!!) som blev antagen till utbildningen. Detta är en blandning av coolt och extremt jätteläskigt (det betyder att 90 % av min klass är personer som valt psykologi som deras andra ämne och därför har pluggat i sisådär 3 år redan)

Sen fick vi en rundtur, och korridorerna såg typ ut som högstadiet så... Yey för det :/ Vi också en massa cool information om skjuksköterskeprogammet (av nån anledning) bland annat att de hade en robotdocka som var ständigt gravid, för att de skulle få öva på förlossningar.

Sen fikade vi på café storken, och satt ute i en innerträdgård. Efter det gick vi tillbaka till universietet för att se om kalmarhem kommit än, vilket de verkade ha gjort. Och det var typ dagens kö för att träffa dem. Men vi ställde oss i den kön och beundrade hur dumma i huvudet vissa var. En tjej ville att representanten skulle fixa henne en billig 1 a med kök med typ en minuts gångväg till skolan... Dream on x)

Vi fick iaf reda på att tanken att skaffa en trea var väldigt väldigt körd, så jag ringde Fanny och förklarade läget. Vi passade också på att prata med två jättetrevliga killar från Linnéstudenterna, som förklarade var studentboendena var någonstans. Efter det bestämde vi oss för en lunch på Öland, men det tar vi nog sen x)

Allting som hänt - och det är en del 1

Så, i... Onsdags? Onsdags, åkte jag ned till Kalmar för att kolla på universitetet. Utan stopp så är det en vända på ca 4 timmar, men man stannar ju också såklart. Vi stannade först i åtvidaberg för att lämna några rör till ett företag. Sen åkte vi och åkte lite till och stannade i Västervik och åt på en vägkrog. Nästa stopp var hos mina sysslingar där vi fikade, fick lite information om Kalmar och åkte och kollade på deras häst, Jard. Sjukt fin! Han är 1,75 i mankhöjd, och kallblodig (ingen aning om vilken ras dock)
 
Vi anlände till Kalmar Scandic Hotel runt klockan åtta, lite allmänt stela och det visade sig att rummet inte var städat, så då fick vi sitta i soffan och larva oss tills det var färdigt. Sen skulle vi äta, och bestämde oss för att gå in till stan - en promenad på ca 20 min, kanske något mer. Så vi gick ned till hamnen - ish och Kalmar är verkligen grymt fint! Med slott och vattentorn och gamla skyddsvallar, stadsmur och en å. 
 
Sen åt vi ganska dyr och hyfsat god mat och tog en taxi hem ;)
 
Stay tuned för del två :)
 

Down, down, down and the flames went higher

Imorrn (klockan 8 D:) så bär det av. Först till någon plats jag aldrig hört talas om för att lämna rör till kunder, sen till Oskarshamn för att hälsa på mina sysslingar för att slutligen stanna i Kalmar i två nätter, för att kolla in universitetet och mordhota mig in till en lägenhet (...typ) (öhm, för att klargöra, jag ska inte göra inbrott, bara lite artigt mordhota kalmarhem att hyra mig en lägenhet så att jag har någonstans att bo i höst :$)
 
Ha det najs så länge
 
// världens mest awkward deltidsbloggerska

Helgens sviter

Så, nu har jag äntligen tagit mig i kragen och städat, för igår var jag alldeless för trött (läs bakis....) Men, lördag var trevlig iaf :D

Som seden kräver så hade jag gjort mat för en armé och dessutom fått mina fina vänner att ta med sig mat = jag har kvar en middag till mig och mina föräldrar ikväll x)

Vad jag vet så händer det inget mer spännande idag än att jag lyckades få stopp i diskhon (igen)...Imorrn däremot så (tror) jag att jag ska övningsköra och sen kommer det spännande (halvspännande) - på onsdag far jag ned till Kalmar för att kolla på min kommande stad och universitetet. Jag är delvis skrämd... Ikväll ska jag dessutom återigen sitta och tagga för bostadsportalen för att inse att 30 lägenheter försvinner på ca 30 sekunder i den här udda världen vi kallar universitetsliv. Förhoppningsvis ger de ut 2:or och 3:or, but I'm betting they don't. När vi är i kalmar ska vi prata lite med dem som ansvarar för bostadskön och fråga ifall det finns någon chans i helvete att vi kan få en trea, och gör det inte det i'll start flying solo (im flying solo ooooh).

Spännande fakta btw; i Lund kan man få hoppa av kursen man kommit in på för att det inte finns någon bostad. Det finns faktiskt människor som kommer in, bor på vandrarhem tills deras pengar tar slut och måste åka hem igen. True story.

Preparation

Idag så kommer det folk hit (!) Förutom Hanna och Johanna så har ingen Strägnäsbo varit här på över ett år (när ni stannade här för att bli hämtade räknas inte Frida).

Så, to make their trubble worth while, så har jag fixat mat idag... Har åkt till M köping (där det var något skumt loppis) för att köpa lite smågrejer som halloumi, potatissallad och liknande. Och sen har jag försökt marinera och skära upp kött för första gången i mitt liv, jag har en stark känsla av att jag misslyckats kapitalt... Och nu ligger jag i soffan och önskar att klockan vore lite senare än två, samtidigt som jag funderar på om jag har glömt något och att jag och Jesus borde åka in igen... x)

Nevermind

De skickade bara ut ettor idag... Woopwoop

12 minuter

Idag släpper de lägenheterna i Kalmar... Så jag sitter eventuellt och räknar ned... (Nejmen titta, nu är det bara elva minuter kvar :O). Kan berätta att igår var Hanna här, och vi höll eventuellt på att spränga huset... Pappa hade tidigare berättat att man ABSOLUT INTE får sätta på gasen och ha locket stängt. Nån som har lust att gissa vad jag gjorde? Sen, när jag insåg mitt misstag, stog vi halvt livrädda tills jag bestämde mig för att HÄR SKA DET GRILLAS och ställde mig bakom grillen för att inte bränna upp mina ögonbryn (någonting inom mig sade att det inte skulle vara en snygg look). Jag brände faktiskt ingenting (inte ens köttet!) men hamburgarna såg lite halvt skumma ut... Ni vet cookie dough från b&j? Tänk er det, fast glassen är köttfärs och kakklumparna är kryddor...
 
Det blev gott iaf och nu är det faktiskt bara fem minuter kvar tills de släpper lägenheter! hehe... Lite senare gör jag kanske ett inlägg om min klasskamrat, the alien. Ciao! :)

Önskas: Frukost och tystare byggjobbare

Imorse, för exakt en timme sen, så började våra trevliga byggjobbare att hammra på dörren i köket. För er information så ligger den PRECIS nedanför min säng. Så jag vaknade av lite störtskönt bankande, som inte kunde uteslutas utan högsta volym på mobilen och hörlurar med spotify i... Dock visar det sig att det är hyfsat svårt att sova under sånna förhållanden. Så jag fick gå upp, om än väldigt motstridigt. Eftersom jag inte var hungrig och hade en grymt ful lock som mobbade mig bestämde jag mig för att platta den. Och eftersom jag inte hade så mycket bättre för mig bestämde jag mig sen för att platta hela håret, så så ser jag ut nu :P Det tog ungefär en timme, och nu väntar jag på frukost från mina föräldrar, som segar sig grymt mycket. 

Just... Camp in a corner

The strike of the galna kvinnan som bor ensam i ett torn (vilket mamma sorligt nog har börjat kalla mig) continues. Idag arbetade de i köket för att få upp en dörr (vilket är i stort sett färdigt, det behövs bara lite isolering och sånt. Dett inebar att de var i köket. Och att jag inte vågade gå ned. Förens de hade åkt. Jag skämtar inte - jag fick mamma att komma upp med frukost och lunch till mig x) Problemet är nu att jag verkligen inte bara kan släntra förbi, för det skulle vara asskumt... Tur att de snart är klara x) Vi ska ha hela grejen färdig till på fredag, vilket firas med champagne på den nya terrasen - blir trevligt ;)
 
Sen, när byggarna väl åkt, gick jag ned och vi åkte och såg "the lone ranger". En riktigt bra film! Total västern, men Johnny var såklart oklanderlig, och storyn var också bra. VÄLDIGT mycket action och "over the top" scener, där huvudpersonerna helt enkelt skulle ha stendött x2 om de följde fysikens lagar. Men som sagt, bra story, roliga skämt, Johnny... Trevlig kväll helt enkelt :)

The woman in...?

Idag har jag för första gången stannat hemma hela dagen medans byggjobbarna var här... Jag var dessutom ensam hemma, så jag har kort och gott campat på mitt rum. Vid elva vågade jag smyga ned och hämta frukost, men det var väldigt awkward då jag försökte undvika fönstrena. Tänk om de tittade in medans jag stirrade! Jag skulle bli som the woman in black i den där scenen när Daniel Radcliffe såg upp mot fönstret. Fast istället för att vara svartklädd, vitmålad och asskrämmande skulle jag vara mjukisklädd, med rufsigt hår och skrämd. Jag är THE WOMAN IN MJUKISBYXOR (in theaters now)

Appropå bio... Jag ska med M&P till Nyköping imorrn och kolla på "the lone ranger" (eller vad den nu hette) JOHNNY DEPP; I'M COMING FOR YOU!<3

Snabbgenomgång typ

Idag är det tolv dagar tills jag (preliminärt) får veta min framtid. Är rätt stressad för boende alltså, den riktiga boendekön öppnar inte förens efter den preliminära intagningen :/

I övrigt så har det varit lite av en dramatisk vecka... Bland annat för att grannarnas bin smet ut! Vi har hantverkare här hemma (de hammrar på en altan precis utanför mitt fönster... Lite sådärroligt klockan sju på morgonen xP) Och jag gör mitt bästa för att fly - så jag gick till Fanny. Förutom att jag började höra dagens buzzzzzing sound. Visade sig vara ungefär 500 bin ca 10 meter ifrån mig. Förbryllad går jag in i huset för att få reda på att det VERKLIGEN INTE ska vara så och att de hade bin i huset. Vi gömde oss på övervåningen hela dagen.

Sen har jag träffat Johanna, vilket var grymt kul :D Vi gick typ runt i hela e tuna och bara satt på ställen. Låter tråkigt, men var kul.

Och idag har jag oljat balkongen på jobbet. Mindre kul men ger mig pengar, hehe.

Tänker härmed utnämna mig till drottningen av långa sega inlägg som sker högst varannan vecka!

RSS 2.0